Contact met Minou Op Den Velde
over Minou op den Velde
Ik ben een ervaren journalist, gespecialiseerd in grote interviews en portretten met bekende smaakmakers uit de wereld van cultuur, media, wetenschap en politiek. Uitgevers, omroepen, merken en instellingen huren mij in voor beeldbepalende interviewseries, reportages en online content.

Verder richt ik mij op het vertalen van non-fictieboeken van Amerikaanse en Britse auteurs. Ik vertaalde onder meer de bestseller The Vagina Bible van de Amerikaanse gynaecoloog Jen Gunter, het standaardwerk Unconditional Parenting van de Amerikaanse opvoeddeskundige Alfie Kohn en Give Birth Like a Feminist van de Britse auteur Milli Hill.

Als creatief copywriter help ik internationale merken en bedrijven om hun boodschap en identiteit effectief over te brengen aan een groter publiek. Van blogs en interviews tot brochures en complete websites, in het Engels en in het Nederlands.

Twintig jaar lang maakte ik als regisseur-programmamaker over de hele wereld talloze documentaires en reportages over cultuur en sociaal-maatschappelijke thema’s, voor onder meer de VPRO, NOS, VARA, NTR en MTV. Jarenlang verzorgde ik de meercameraregie voor de live-uitzendingen van het Pinkpopfestival en het Lowlandsfestival.

Volg Minou op den Velde op
LinkedIn, Twitter en Instagram