Vrouwenbiljartclub Dol Schiermonnikoog Zin, september 2019
Vrouwenbiljartclub DOL Schiermonnikoog


Reportage over de vrouwenbiljartclub DOL op Schiermonnikoog. De leden, van 55 tot 92, vertellen vrijmoedig over vriendschap, verdriet en de voors en tegens van het eilandleven.
Berlijn Zin, November 2014
Wij kiezen voor Berlijn


Wunschberliner heten ze, de enthousiastelingen die sinds de val van De Muur, 25 jaar geleden, in groten getale emigreerden naar Berlijn. Zin bezocht vijf Nederlandse 50+’ers die al jaren vol vuur ‘Berliner’ zijn.
Brozer Zin, Juli 2012
Brozer


Als actrice Leonoor Pauw (1956) hoort dat ze is uitbehandeld, besluit ze er met drie bevriende actrices een speelfilm over te maken. Om haar leven te vieren en vaarwel te zeggen.
Ouwehoeren2 VPRO Gids, Juni 2012
Ouwehoeren


Ruim twintigduizend bezoekers zagen de documentaire Ouwehoeren in de bioscoop. De hoofdpersonen zelf, prostituees Martine en Louise Fokkens, over de mediastorm na de première en de deining die de film veroorzaakte in hun persoonlijk leven.
NederlandVanBoven VPRO Gids, December 2011
Nederland van boven


Het is sexy, edgy, cinematografisch vernieuwend, crossmediaal én het trekt achthonderdduizend kijkers. Rara, wat is het? Als alles meezit VPRO’s nieuwe paradepaardje Nederland van boven. “Die heli is bijna een extra personage.”
JorisLuyendijk VPRO gids, November 2010
Joris Luyendijk


Joris Luyendijk ontleedt in zijn nieuwste boek, Je hebt het niet van mij maar..., op magnifieke wijze de dans om de macht in politiek Den Haag.
NederlandersEcht Libelle, April 2009
Onderzoek: dit vinden Nederlanders echt


Leven anno 2009: vijf vrouwen vertellen over hun ervaringen met integratie, veiligheid, modern lesgeven, mantelzorg en de gevolgen van de recessie.
ActricesVanDeTeokomst VARA gids, September 2008
Working Girls


De nieuwe generatie leading ladies werkt tot ze erbij neervalt. Hun grootste wapens: nuchterheid en levensecht spel. Hun grootste angst: de huilscène. Reportage met: Sylvia Hoeks, Melody Klaver, Sanne Vogel, Sallie Harmsen, Loes Haverkort, Esmarel Gasman, Gaite Jansen en Medi Broekman.
Toekomstdromen GALA, September 2008
Toekomstdromen


Schrijfster Sophie van der Stap, zangeres Katelijn Schipper, actrice Sophie van Winden en cabaretière Katinka Polderman zijn dé jonge cultuurtalenten van dit moment. In Gala vertellen ze over hun succes, hun ambities én hun twijfels.
TorenC VARA gids, Augustus 2008
TorenC


Verbouwde borsten, hartverscheurende lust en wrang moedergeluk: in de nieuwe VPRO-comedy Toren C. fileren Maike Meijer en Margôt Ros de moderne vrouw.
HollandNextTopModel VARA gids, Maart 2008
Hollands Next Top Model


Holland's Next Top Model zoekt dé nieuwe schoonheid. En dat valt niet mee, hoorden we tijdens een opnamedag.
GooischeVrouwen VARA gids, November 2007
Gooische Vrouwen


Best bewaarde geheim van Hilversum: 32 oud- omroepsters en -presentatrices komen zesmaal per jaar als Gouden Meiden Club samen voor lezingen of andere sociale bijeenkomsten. VARA TV Magazine mocht er een keer bij zijn en sprak zes grandes dames over het Hilversum van ooit.
TVspecial Marie Claire, Juli 2007
TV special


Uitgebreide reportage over de winterprogrammering van 2007 met:
*actrices Katja Schuurman, Halina Reijn, Angela Schijf, Hanna Verboom en Monic Hendrickx,
*anchorwomen Hadassah de Boer en Mirella van Markus
*nieuwbakken presentator Antonie Kamerling
*reality-specialisten Arie Boomsma, Viggo Waas, Erik van der Hoff en jurylid Peter van de Velde
*de nieuwe generatie 6Packers
*tranentrekkers Joris Linssen en Art Rooijakkers
*frisse presentatietalenten Sulay Reval, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Sebastiaan Labrie en Candy Dulfer.
Lapdance VARA gids, November 2005
De Vliegende Panters


In de zomer van 2005 namen De Vliegende Panters hun nieuwe serie op, met een dringende hint van de omroep: meer kijkers!
Debutantenbal VARA gids, Juli 2005
Debutantenbal


Connie Palmen gaat "Zomergasten" presenteren. Dolf Jansen, Matthijs van Nieuwkerk, Gerard Joling en vijf andere presentatoren kunnen de debutante precies uitleggen hoe knullig/spannend/zenuwslopend een tv-debuut kan zijn.
VerantwoordVoyeurisme VARA gids, Juni 2005
Verantwoord Voyeurisme


"Club van 100" is een crossmediaal programma van de RVU waarin kijkers elkaar een vriendendienst bewijzen. Een sympathiek maar voor de makers slopend initiatief. Eindredacteur Geert Rozinga: "Het is nu drie weken voor de eerste uitzending en ik heb nog geen presentator, geen studio en geen leader!"
IsSmaakTeKoop Elegance, Maart 2005
Is Smaak TeKoop?


Smaak is niet te koop leerden we vroeger, maar het tegendeel lijkt inmiddels waar. Het inhuren van een persoonlijke visagist, interieurvormgever of een stilist die je garderobe up-to-date houdt, wordt steeds gewoner. Zijn we zo onzeker of is het pure ijdelheid? Reportage met onder meer Marlies Dekkers, Lianne Ernst, Maik de Boer en fulltime art consultant Liesbeth Willems.